Politica

Teodorovici: Vom semna săptămâna viitoare o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat

Teodorovici: Vom semna săptămâna viitoare o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat
 Teodorovici: Vom semna săptămâna viitoare o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat - Image
Teodorovici: Vom semna săptămâna viitoare o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri seara, la Digi 24, că săptămâna viitoare va fi semnată o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat ce vizează proiecte de câteva sute de milioane de lei.

„Ne bucurăm că bugetul a fost promulgat într-un final(…), după multe zile nejustificate de dezbatere, luptă politică. Noi acum trebuie să trecem la treabă ca şi Guvern, pentru că avem foarte multe programe pe care Guvernul le-a aprobat, pe care autorităţile locale le aşteaptă. Programul Naţional de Dezvoltare Locală are mii de proiecte aflate azi în derulare, unele urmează să fie lansate şi era acest handicap legat de lipsa unui buget pe baza căruia să se facă şi angajamente noi. Vom semna la nivelul Ministerului Finanţelor, săptămâna viitoare, şi o schemă de ajutor de stat pentru mediul privat. Sunt proiecte depuse de mediul de afaceri, companii importante care vor în România să facă afaceri, companii româneşti şi străine. Anul trecut noi am semnat cam 3 miliarde de lei pe acest mecanism. Săptămâna viitoare se vor semna alte câteva sute de milioane de lei proiecte pentru mediul de afaceri, mediul economic din România, care aşteaptă acest sprijin de 50% din partea statului pentru a face investiţii”, a spus Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, la o lună după ce Parlamentul a aprobat, în şedinţă comună, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019 şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat.AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

*Teodorovici: Modificările la OUG 114 trebuie făcute obligatoriu până la finele lunii martie

 

*Teodorovici, despre Pilonul II: Nu pleacă nimeni din ţară; sunt miliarde de lei pe care aceste 7 fonduri de pensii le gestionează

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *