Life

Suprafaţa pădurilor virgine din România, înscrisă în catalogul dedicat, a crescut la 6.947 hectare

Suprafaţa pădurilor virgine din România, înscrisă în catalogul dedicat, a crescut la 6.947 hectare
 Suprafaţa pădurilor virgine din România, înscrisă în catalogul dedicat, a crescut la 6.947 hectare - Image
Suprafaţa pădurilor virgine din România, înscrisă în catalogul dedicat, a crescut la 6.947 hectare

Suprafaţa pădurilor virgine din România, înscrisă în catalogul dedicat, a crescut cu circa 1.048 hectare, până la 6.947 hectare, în timp ce pădurile cvasi-virgine se regăsesc în acelaşi document în suprafaţă de aproximativ 22.116 hectare, a anunţat Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP), într-un comunicat de presă, transmis marţi AGERPRES.

Odată cu noile cifre, ministerul de resort precizează că a finalizat o nouă etapă de analiză a pădurilor cu valoare deosebită din România şi că a actualizat Catalogul pădurilor virgine şi cvasi-virgine din România.

Astfel, la data de 14 mai 2019, suprafaţa pădurilor virgine din România înscrisă în catalog a crescut cu 1.048,3 hectare, ajungând la o suprafaţă totală de 6.947,22 hectare. În ceea ce priveşte suprafaţa pădurilor cvasi-virgine, aceasta a crescut cu 6.923,76 hectare, până la la 22.116,36 hectare.

„Conservarea pădurilor virgine şi cvasivirgine din România reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor. În acest sens, la nivelul autorităţii de stat s-au făcut paşi importanţi în vederea finalizării procesului de identificare şi cartare a pădurilor virgine/cvasivirgine din România precum şi în direcţia includerii pădurilor calificate în Catalogul Naţional. De asemenea, Ministerul Apelor şi Pădurilor continuă demersurile de identificare a pădurilor virgine şi cvasivirgine din România. În acest sens, a fost demarată procedura de realizare a unui Studiu naţional de identificare a pădurilor virgine şi cvasivirgine, a cărui finanţare este asigurată de Administraţia Fondului de Mediu. În prezent, aceasta se află în stadiul de achiziţie publică – depunere de oferte(termen de depunere 15 iunie)”, notează sursa citată.

Potrivit MAP, prin acest studiu se doreşte identificarea şi introducerea în Catalog a pădurilor care îndeplinesc criteriile şi indicatorii prevăzuţi în Ordinul nr. 3397/2012.

Prima ediţie a Catalogului, din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafaţă totală de 2.569 hectare de păduri virgine şi 10.325 hectare de păduri cvasi-virgine.

Catalogul pădurilor virgine şi cvasi-virgine din România poate fi consultat pe site-ul Ministerului Apelor şi Pădurilor. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *