Politica

ŞTIRILE SERII – ECONOMIC – 16 APRILIE

ŞTIRILE SERII – ECONOMIC – 16 APRILIE
 ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 16 APRILIE - Image
ŞTIRILE SERII – ECONOMIC – 16 APRILIE

ŞTIRILE SERII

* Aderarea la zona euro nu este un panaceu, nu rezolvă automat problemele unei economii, ba poate chiar să le agraveze, a afirmat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei euro.

* Conducerea fabricii Electrolux din Satu Mare a prezentat, marţi, o nouă ofertă salarială angajaţilor aflaţi în grevă de şapte săptămâni, aceasta vizând o creştere salarială de aproximativ 12,7% şi un bonus anual de prezenţă în valoare de 200 de lei, reiese dintr-un comunicat de presă al echipei de management Electrolux România, transmis AGERPRES.

* Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile unor companii din sectorul auto şi ale unor societăţi de asigurare, acestea fiind realizate ca urmare a extinderii investigaţiei, declanşate în anul 2017, pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială, a anunţat, marţi, Autoritatea de Concurenţă.

* Vânzările de autovehicule noi, în România, au crescut cu 6,3% în primul trimestru din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la un volum de 38.253 de unităţi, reiese din datele publicate, marţi, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

* Între furnizorii de telefonie mobilă şi consumatori există un dezechilibru real iar una dintre soluţii ar putea fi majorarea cuantumului amenzilor aplicate companiilor care utilizează clauze abuzive, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, Daniel Zamfir.

* Guvernul german intenţionează să îşi revizuiască, pentru a doua oară în ultimele trei luni, prognoza de creştere pentru acest an, informează DPA citând surse din interiorul coaliţiei guvernamentale. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *