Politica

ŞTIRILE AMIEZII – ECONOMIC – 16 APRILIE

ŞTIRILE AMIEZII – ECONOMIC – 16 APRILIE
 ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 16 APRILIE - Image
ŞTIRILE AMIEZII – ECONOMIC – 16 APRILIE

* Noul indice ROBOR, bazat pe tranzacţii, s-ar putea aplica şi contractelor în derulare, Comisia economică, industrii şi servicii din Senat votând marţi cu majoritate de voturi un amendament la OUG 19/2019 prin care se modifică OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare.

* Criptomonedele nu vor putea să substituie moneda emisă de banca centrală, dar băncile centrale vor putea emite monede digitale, a afirmat, marţi, Daniel Dăianu, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), într-o conferinţă pe tema pieţei de capital.

* Liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, selectate pentru finanţare, vor fi stabilite printr-un ordin comun elaborat de ministerele Agriculturii şi Educaţiei Naţionale, iar ulterior se va realiza un program de investiţii pe o perioadă de trei ani, informează MADR într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

* Cea mai mare problemă a pieţei de capital din România este participarea foarte redusă a investitorilor locali, a declarat, marţi, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-o conferinţă pe tema pieţei de capital.

* Implementarea sau nu a criptomonedelor este, până la urmă, o decizie politică, iar statele care au recurs la aceste instrumente doresc să aibă probabil o supapă pentru problemele economice cu care se confruntă, cum ar fi inflaţia galopantă sau să ocolească anumite sancţiuni economice, a declarat, marţi, Gabriel Grădinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

* Prin adoptarea unei agriculturi agro-ecologice bazată pe eliminarea îngrăşămintelor chimice, reducerea culturilor intensive şi o creştere a pajiştilor şi a culturilor extensive, Europa ar reuşi să îşi hrănească în mod durabil cei 530 de milioane de locuitori în anul 2050, susţine un studiu publicat marţi, transmite AFP.

* Lucrările de construcţii în România au înregistrat, în luna februarie 2019 comparativ cu luna ianuarie 2018, o creştere de 9,8%, un avans mai mare în rândul statelor membre UE fiind înregistrat doar în Slovenia (11,9%), arată datele publicate marţi de Eurostat.

* Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari, în pofida extinderii sancţiunilor internaţionale destinate îngheţării activelor acestei ţări sud-americane, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar. AGERPRES/(AS – editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea) 

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *