Externe

Salvini a ordonat împiedicarea navei ‘Sea-Watch 3’ cu 52 de migranţi la bord să intre în apele teritoriale italiene

Salvini a ordonat împiedicarea navei ‘Sea-Watch 3’ cu 52 de migranţi la bord să intre în apele teritoriale italiene
 Salvini a ordonat împiedicarea navei 'Sea-Watch 3' cu 52 de migranţi la bord să intre în apele teritoriale italiene - Image
Salvini a ordonat împiedicarea navei ‘Sea-Watch 3’ cu 52 de migranţi la bord să intre în apele teritoriale italiene

Vicepremierul italian Matteo Salvini a publicat joi un decret care le cere forţelor de ordine să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitarea apelor teritoriale italiene de către nava ‘Sea-Watch 3’, a organizaţiei neguvernamentale germane Sea-Watch, care a salvat miercuri 52 de migranţi în largul coastelor Libiei, relatează AFP.

Salvini, care este şi ministru de interne şi şef al Ligii (extrema dreaptă), a criticat anterior refuzul navei de a face cale întoarsă către Tripoli, în pofida acordului dat de către autorităţile libiene.

”Nava avea ‘undă verde’ pentru a debarca. Atitudinea organizaţiei Sea-Watch seamănă cu o adevărată sechestrare de persoane din raţiuni politice. Ei sunt în polemică cu Ministerul italian de Interne pe seama migranţilor”, a declarat Salvini.

”Sea-Watch nu-i va debarca pe supravieţuitori în Libia. Tripoli nu este un port sigur. Este criminal să trimiţi oameni salvaţi din mare către o ţară aflată în război”, a declarat la rândul său pe Twitter organizaţia Sea-Watch, acuzând Uniunea Europeană că este ”complice la atrocităţi”.

”Singura propunere pe care noi am primit-o este cea a Libiei, ceea ce este inacceptabil. Nava se îndreaptă spre nord”, a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, pentru AFP.

Potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim Marine Traffic, nava merge efectiv către nord şi se îndreaptă către insula italiană Lampedusa.

Miercuri, nava a salvat 52 de migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică ce plutea în derivă în largul coastelor Libiei, operaţiunea organizaţiei provocând furia lui Salvini. El a denunţat acţiunile navei, pe care el o consideră ”pirat” şi ”ilegală”.AGERPRES/(AS – autor: Angela Sârbu, editor: editor online: Alexandru Cojocaru)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *