Politica

PSD ÎI LASĂ MÂNĂ LIBERĂ LUI IOHANNIS. LECȚIE DE POLITICĂ

PSD ÎI LASĂ MÂNĂ LIBERĂ LUI IOHANNIS. LECȚIE DE POLITICĂ
 PSD ÎI LASĂ MÂNĂ LIBERĂ LUI IOHANNIS. LECȚIE DE POLITICĂ - Image
PSD ÎI LASĂ MÂNĂ LIBERĂ LUI IOHANNIS. LECȚIE DE POLITICĂ

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au votat, astăzi, în unanimitate, pentru un raport favorabil în cazul organizării de către Klaus Iohannis a referendumului din 26 mai.
Deputatul PSD Florin Iordache a a anunțat că majoritatea guvernamentală recunoaște dreptul șefului statului de a face referendum.
„O să aveți o surpriză. Noi, majoritatea, susținem un raport favorabil fără niciun fel de intervenții. E dreptul președintelui să organizeze acest referendum. E aviz consultativ. Dacă președintele dorește să extindă aria, raportul pe care îl propunem este favorabil fără niciun fel de intervenții.”, a spus Florin Iordache.
Față de avizul precedent, din 2017, când PSD i-a atras atenția lui Klaus Iohannis cu privire la anumite limite și interdicții în ceea ce privește referendumul, de această dată social-democrații nu au mai făcut nicio observație.
Social-democrații au decis să nu intre în conflict cu șeful statului pe tema referendumului, deși Iohannis a spus că va convoca consultarea populară pentru că în opinia acestuia PSD vrea să controleze justiția și a eșuat la guvernare.
Senatorii și deputații se vor reuni mâine de la ora 10.00, pentru a discuta scrisoarea președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum național pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.
 

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *