Externe

Premierul Ratas dă asigurări privind angajamentul ‘100%’ al Estoniei faţă de UE

Premierul Ratas dă asigurări privind angajamentul ‘100%’ al Estoniei faţă de UE
 Premierul Ratas dă asigurări privind angajamentul '100%' al Estoniei faţă de UE - Image
Premierul Ratas dă asigurări privind angajamentul ‘100%’ al Estoniei faţă de UE

Premierul Estoniei, Juri Ratas, a apărat miercuri, la Riga, angajamentul ţării sale faţă de Uniunea Europeană, în urma criticilor legate de alianţa guvernului său cu un partid de extremă dreapta, eurosceptic, transmite dpa.

‘Estonia, astăzi, este 100% dedicată faţă de Uniunea Europeană’, a declarat Juri Ratas, aflat într-o vizită oficială în ţara vecină Letonia.

‘Susţinem unitatea UE. Aceasta este poziţia oficială a guvernului nostru. Aceasta este şi activitatea noastră zilnică’, a adăugat el.

Noul guvern tripartit de coaliţie din Estonia, din care face parte şi Partidul Conservator la Poporului (EKRE), a fost învestit luna trecută.

Aceasta este pentru prima dată când un partid anti-UE şi antiimigraţie se află la guvernare într-un stat baltic membru al UE şi NATO.

Coaliţia deţine o majoritate de 56 din cele 101 locuri din parlament, iar fiecare din cele trei partide are cinci miniştri în cabinet.

EKRE speră să formeze o alianţă în Parlamentul European cu alte formaţiuni populiste după alegerile de pe 26 mai.

Partidul a invitat-o marţi pe Marina Le Pen, lidera partidului francez Adunarea Naţională (fostul Front Naţional), într-o vizită în Estonia.

Premierul Ratas nu a comentat pe marginea acestei invitaţii.AGERPRES/(AS – autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *