Externe

Pompeo: Întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel este din nou pe agendă

Pompeo: Întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel este din nou pe agendă
 Pompeo: Întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel este din nou pe agendă - Image
Pompeo: Întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel este din nou pe agendă

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat luni că întrevederea recent anulată cu cancelarul german Angela Merkel este din nou pe agendă, relatează dpa.

”Da, uitaţi, regret că nu am putut să mă întâlnesc cu cancelarul Merkel şi cu omologul meu Heiko Maas”, a declarat Mike Pompeo pentru postul de televiziune CNBC. „Am reprogramat deja întâlnirile. (…) Sunt din nou pe agendă”, a spus el.

„Sunt convins că vom face aceasta în următoarele câteva săptămâni. Nu am anunţat data exactă, dar cred că am stabilit-o într-o zi care ne convine amândurora”, a adăugat Pompeo.

Pompeo a anulat în ultimul moment o vizită programată pentru marţea trecută la Berlin, în timp ce Departamentul de Stat a invocat „probleme presante”. Secretarul de stat american a efectuat însă o vizită neanunţată la Bagdad. Pompeo a fost criticat în Germania şi în alte ţări aliate pentru schimbarea de program survenită în ultimul moment.

Unii analişti politici au apreciat că anularea vizitei indică o răcirea semnificativă a relaţiilor dintre Washington şi Berlin. AGERPRES/(AS – autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *