Externe

Nave comerciale, ţinta sabotajelor din apropierea unui port al Emiratelor Arabe Unite

Nave comerciale, ţinta sabotajelor din apropierea unui port al Emiratelor Arabe Unite
 Nave comerciale, ţinta sabotajelor din apropierea unui port al Emiratelor Arabe Unite - Image
Nave comerciale, ţinta sabotajelor din apropierea unui port al Emiratelor Arabe Unite

Incidentul s-a produs duminică în apropiere de portul Fujairah, un centru major pentru exportul de petrol, aflat la mică distanţă de strâmtoarea Ormuz.
Khalid Al-Falih, ministrul pentru Energie de la Riad, a declarat că navele saudite au fost avariate semnificativ, afirmând că incidentul reprezintă o „evoluţie periculoasă”.Statele Unite au emis o nouă alertă privind traficul maritim în zona Golfului Persic, avertizând în legătură cu posibile acte de sabotaj în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite., informează stiripesurse.ro.Incidentul s-a produs duminică în apropiere de portul Fujairah, un centru major pentru exportul de petrol, aflat la mică distanţă de strâmtoarea Ormuz.

Citeşte şi Bombardiere strategice în Golful Persic. Se conturează un conflict armat. Avem informaţii despre care nu vreţi să ştiţiKhalid Al-Falih, ministrul pentru Energie de la Riad, a declarat că navele saudite au fost avariate semnificativ, afirmând că incidentul reprezintă o „evoluţie periculoasă”.Statele Unite au emis o nouă alertă privind traficul maritim în zona Golfului Persic, fiind posibile acte de sabotaj în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.Strâmtoarea Ormuz face legătura între Golful Persic şi Marea Arabiei, parte a Oceanului Indian. Administraţia americană pentru Informaţii Energetice consideră strâmtoarea drept „cel mai important punct de tranzit pentru petrol din lume”, cu 20% din petrolul comercializat în întreaga lume trecând prin această strâmtoare care are o lăţime minimă de aproximativ 54 de kilometri.În contextul amplificării tensiunilor între SUA şi Iran, Teheranul ar putea închide Strâmtoarea strategică Ormuz.Sursa: RomaniaTV

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *