Sport

Mihaela Buzărnescu, Benny Adegbuyi, Ania Caill şi Ionel Achiriloaie luptă împotriva drogurilor în şcoli

Mihaela Buzărnescu, Benny Adegbuyi, Ania Caill şi Ionel Achiriloaie luptă împotriva drogurilor în şcoli
 Mihaela Buzărnescu, Benny Adegbuyi, Ania Caill şi Ionel Achiriloaie luptă împotriva drogurilor în şcoli - Image
Mihaela Buzărnescu, Benny Adegbuyi, Ania Caill şi Ionel Achiriloaie luptă împotriva drogurilor în şcoli

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, luptătorul Benny Adegbuyi şi schiorii Ania Caill şi Ionel Achiriloaie au fost prezenţi marţi la Liceul Dimitrie Cantemir din Bucureşti, unde le-au vorbit elevilor despre pericolul consumului de droguri.

„Am citit în cartea lui Andre Agassi, în care a recunoscut că a consumat substanţe narcotice. Mai ştiu cazuri din ciclism, din box, de sportivi care au consumat şi au fost foarte aproape de a-şi pierde viaţa. După cum vedeţi este tragic. Eu nu am avut ocazia să am de-a face cu persoane care consumă droguri sau să mă alătur unor astfel de anturaje. Prefer să stau departe, niciodată am fost tentată, pentru că ştiu că sunt foarte nocive şi provoacă rău organismului. Sper ca şi copiii să nu se apuce. Nu eşti mai tare dacă eşti consumator de droguri, ci dimpotrivă, viaţa ţi se sfârşeşte mult mai repede şi cariera. Sunt din ce în ce mai puţine porţi deschise pentru viitorul tău”, a fost mesajul Mihaelei Buzărnescu pentru copii.

Luptătorul Benny Adegbuyi s-a arătat încântat să aibă ocazia să-i poată influenţa pe copii să aleagă o viaţă sportivă în detrimentul consumului de droguri.

„Eu încerc să inspir oamenii să se îndrepte către sport, pentru a avea o viaţă mai bună şi mai sănătoasă. Am avut foarte mulţi cunoscuţi şi prieteni care au avut probleme cu drogurile pentru că în ziua de astăzi pur şi simplu ne înconjoară acest fenomen şi am văzut că nu te duce niciunde, nu te ajută, şi de aceea sunt aici să îi îndreptăm pe copii către o viaţă sportivă, nu cu droguri şi băutură. De fiecare dată când intru într-o şcoală îmi aduc aminte de anii copilăriei fără griji”, a afirmat Adegbuyi.

Copiii au nevoie de modele pentru a reuşi în viaţă, este de părere schioarea Ania Caill.

„Ştiu că în liceu este o problemă, aceasta a drogurilor, pentru că acolo se începe, şi copii ar trebui să fie îndrumaţi către sport pentru a fi mai uşor după aceea. Eu cred că este vorba de exemplul pe care trebuie să îl dăm, exemplul sportivilor care au reuşit şi atunci poate aşa se vor îndrepta către asta. Eu când eram mică am avut multe exemple de sportivi. Totul este vorba despre modele la vârsta aceasta”, a spus Caill, cea mai valoroasă schioare a României.

Campania „Drogurile distrug. Încet, dar sigur. Stai departe!” este iniţiată de jumptosmart.ro, în parteneriat cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, FNAP.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *