Externe

Incendiul de la Notre-Dame, „o durere în inima ruşilor” (Vladimir Putin)

Incendiul de la Notre-Dame, „o durere în inima ruşilor” (Vladimir Putin)
 Incendiul de la Notre-Dame,
Incendiul de la Notre-Dame, „o durere în inima ruşilor” (Vladimir Putin)

Incendiul care a distrus parţial în noaptea de luni spre marţi Catedrala Notre-Dame din Paris a provocat „durere în inima ruşilor”, a declarat marţi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, propunând trimiterea „celor mai buni specialişti ruşi” pentru a ajuta la reconstrucţie, informează AFP.

„Notre-Dame este un simbol istoric al Franţei, o comoară inestimabilă a culturii europene şi mondiale şi unul dintre cele mai importante locuri-cult ale creştinismului. Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris este o durere în inima ruşilor”, a afirmat preşedintele rus într-un mesaj de susţinere adresat omologului său francez Emmanuel Macron şi „întregului popor francez”, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin şi-a exprimat „speranţa că această mare catedrală va putea fi restaurată” şi a propus trimiterea în Franţa „a celor mai buni specialişti ruşi, care au o bogată experienţă în restaurarea de monumente ale Patrimoniului Mondial, inclusiv de opere ale arhitecturii medievale”, se mai spune în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

* Incendiu la Notre-Dame: Incendiul a fost stins în totalitate (pompieri)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *