Politica

Grupurile minuscule și mințile rătăcite

Grupurile minuscule și mințile rătăcite
 Grupurile minuscule și mințile rătăcite - Image
Grupurile minuscule și mințile rătăcite

Referindu-se la grupurile minuscule dar agresive care acţionează în spaţiul politic din România, ziaristul Marius Ghilezan observă că ele au succes la minţile rătăcite.
„Un grup minuscul la scara unei naţiu¬ni, dar extrem de gălăgios, susţinut din afară, exact ca bolşevicii lui V.I. Lenin, şi-a făcut o reţea de agenţi ai cauzei. Un prim semn că celulele comuniste sunt reorganizate. Sigur, sub alt nume. Nu se ¬pierde ¬diavolul cu mărunţişuri. Noile forme fără fond nu ar fi periculoase dacă nu ar avea lipici la minţile rătăcite. Cui se adresează neomarxiştii? Acelora care s-au săturat cu binele în societate, cu exces de libertate şi de drepturi cum nu a mai fost vreodată în ultimele opt decenii în vreo generaţie. Ei sunt victimele noii ideologii. Agenţii schimbării sunt extrem de radicali. Nu-şi mai zic, ca înainte, comunişti. Nu mai e fashion. Sub mantia largă a progresismului caviar se ascunde neomarxismul în esenţă pură. Orice lector nealiniat Şcolii de la Frankfurt simte contagiunea în masă”, explică ziaristul.
În spatele acestor grupuri se ascunde cineva.“Nu trebuie să fii cititor al „Capitalului“ lui Marx sau istoric să te prinzi de unde a răsărit bacilul, noul Koch de posedat indivizii şi de intrat în creierele lor. Nimic nu au schimbat ¬băieţii din tacticile şi metodele vechi. Doar un rebranding de clasă le-au tras „inteli¬genţii“ de rasă ce se ascund în spatele lor”, observă Ghilezan.
Victimele sunt cei cărora li se creează sentimentul apartenenţei la o elită.
“Frustraţii, cei în depresie socială, oameni fără rost, care nu sunt în stare să iasă din anomie, fac masa captivă. Butonarii de smartphone-uri sunt victime sigure. Li se creează psihoza apartenenţei la elite. Dacă intră în cadrul comitetului, li se promit mărirea şi faima. Vorba lui Umberto Eco: „E invazia imbecililor“. Televiziunea a promovat idiotul satului, faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, spune Marius Ghilezan.

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *