Sport

Fotbal: Sorin Cârţu (U Craiova) – Cornel Papură nu a fost adus de încercare

Fotbal: Sorin Cârţu (U Craiova) – Cornel Papură nu a fost adus de încercare
 Fotbal: Sorin Cârţu (U Craiova) - Cornel Papură nu a fost adus de încercare - Image
Fotbal: Sorin Cârţu (U Craiova) – Cornel Papură nu a fost adus de încercare

Preşedintele clubului de fotbal Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că noul antrenor, Corneliu Papură, ”nu a fost adus de încercare”.

”E clar că obiectivul echipei este calificarea în cupele europene, nu gândeşte nimeni altcumva. Cornel (Papură) nu a fost adus de încercare şi dacă iese bine, dacă nu, asta e viaţa. E încărcat pentru treaba asta, pentru provocarea care i s-a pus în faţă. El a spus că are contract până în vară, dar un contract poate fi şi pe mai mulţi ani. Nu contractul te ţine, ci rezultatele. Imaginea antrenorului este dată de rezultatele pe care le-a avut în ultimul timp, asta e o regulă în sportul de performanţă. Antrenorul este tot timpul în evaluare, fie că este la primul meci, la al treilea, al şaptelea sau tot aşa”, a spus Cârţu, fost antrenor al echipei din Bănie.

”E într-o postură nouă şi pentru el, este un antrenor tânăr, un copil al Craiovei. Îl cunosc foarte bine, am fost cel care a contribuit la ascensiunea lui ca fotbalist, l-am adus în lotul echipei mari când eram la echipă în mandatul 88-92, apoi l-am promovat la echipa naţională de tineret, unde a fost jucător de bază, apoi din nou ca jucător, în 95-96, 2002-2003”, i-a făcut Cârţu un portret lui Papură.

”Am ţinut şi ţin la el, având în vedere legăturile dintre noi. Vine într-un moment dificil. Echipa este pe locul trei, angrenată în rezolvarea obiectivului, calificarea în cupele europene, aşteaptă returul cu Viitorul. Sunt nişte jocuri foarte importante, dar toţi cei de la club avem încredere că împreună cu echipa vor trece peste aceste momente rezolvând favorabil pentru noi ceea ce toţi aşteptăm, clubul şi întreaga suflare fotbalistică a Craiovei”, a mai spus Cârţu.

”Îi doresc să aibă viaţă cât mai lungă la acest club, să realizeze performanţe, pentru că asta e menirea antrenorului la Universitatea Craiova, un club care întotdeauna a avut pretenţii”, a declarat Cârţu.

Preşedintele clubului craiovean s-a referit şi la despărţirea de antrenorul italian Devis Mangia: ”Cu Mangia nu a fost nimic premeditat, a fost o discuţie între domnul Rotaru (Mihai Rotaru, patronul clubului, n. red.) şi Devis şi discuţia s-a terminat cu rezilierea contractului, dovadă că domnul Rotaru nu a avut nimic cu activitatea lui, toţi cei din staff-ul lui Devis sunt în continuare la echipă”.

”Joia trecută, am stat la discuţii cred că trei ore la club cu Devis şi Marcel (managerul general Marcel Popescu, n. red.), au fost discuţii de viitor şi în mare parte ceea ce vedea el (Mangia) corespundea cu ceea ce vedeam şi noi. Nu m-am gândit nicio secundă, iar luni când am venit la club şi mi-a spus domnul Rotaru am rămas şi eu foarte surprins”, a mărturisit Cârţu.

Corneliu Papură a fost numit, luni, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, în locul italianului Devis Mangia, demis din cauza rezultatelor nefavorabile. Mangia mai avea contract cu Universitatea până în 2021.

”Îl salutăm pe Devis Mangia şi îi urăm succes mai departe. Devis a fost antrenorul Ştiinţei în ultimele două sezoane, reuşind să claseze echipa pe podium după 23 de ani de aşteptare şi să obţină Cupa României după 25 de ani. Devis Mangia rămâne prietenul nostru şi, aşa cum a declarat domnia sa, un susţinător al Ştiinţei pentru totdeauna”, a anunţat clubul.

Papură, component al echipei care a câştigat eventul din 1991 şi al echipei naţionale care a participat la Cupa Mondială din 1994, este absolvent al licenţei UEFA PRO şi lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii şi Juniori şi director sportiv.

Universitatea nu are nicio victorie în ultimele sale patru partide, înregistrând trei eşecuri (unul în Cupa României, 1-2 cu FC Viitorul) şi un egal.AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *