Externe

China nu are ‘nicio informaţie’ cu privire la o viitoare întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping

China nu are ‘nicio informaţie’ cu privire la o viitoare întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping
 China nu are 'nicio informaţie' cu privire la o viitoare întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping - Image
China nu are ‘nicio informaţie’ cu privire la o viitoare întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping

China nu avea marţi ‘nicio informaţie’ de transmis cu privire la o eventuală întrevedere între Donald Trump şi Xi Jinping, în pofida faptului că liderul american a anunţat luni că se va întâlni la sfârşitul lui iunie cu omologul său chinez, informează AFP.

În condiţiile în care războiul comercial între cele două ţări a cunoscut recent o nouă escaladare prin impunerea reciprocă de taxe vamale punitive, Trump a anunţat că va avea întrevederi cu omologii săi chinez şi rus în marja summitului G20 prevăzut să aibă loc la sfâşitul lui iunie în Japonia.

Liderul de la Washington, care s-a angajat într-o confruntare cu Beijingul legată de comerţ impunând vineri taxe vamale suplimentare de 200 de miliarde de dolari asupra bunurilor chineze, a estimat că întâlnirea cu preşedintele chinez urmează să fie „fructuoasă”. Încă o dată, el a afirmat că Statele Unite sunt într-o poziţie de forţă pentru a negocia cu China. În opinia sa, gigantul asiatic doreşte un acord.

Cu toate acestea, întrebat în legătură cu această perspectivă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat că nu are ‘nicio informaţie pe moment’. ‘Cei doi şefi de stat menţin contactul pe diferite căi’, s-a limitat el să declare în faţa presei.

În ceea ce priveşte o întrevedere cu Vladimir Putin, agenţiile de presă ruse au informat luni seara că ‘nu există un acord’ asupra unei întrevederi cu Donald Trump în marja summitului G20. AGERPRES/(AS – autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *