Life

Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de ANEMIE

Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de ANEMIE
 Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de ANEMIE - Image
Ce vitamine trebuie să consumi dacă suferi de ANEMIE

Tipuri de anemie și cauzele lor
Există mai multe tipuri diferite de anemie. Cea mai frecventă formă de anemie este anemia cu deficit de fier, dar unele persoane mai pot suferi și de siclemie sau anemie cu celule în seceră sau anemie cu deficient de vitamine.
Când suferiți de anemie, organele nu pot funcționa corect deoarece nu primesc suficient oxigen și astfel vă veți simți obosit, veți avea dificultăți de respirație, dureri de cap și chiar palpitații ale inimii. În special, femeile aflate la vârsta fertilă sunt cel mai frecvent afectate de anemie din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației. De asemenea, și femeile însărcinate suferă de anemie la un moment dat, deoarece fătul consumă majoritatea depozitelor de fier din organism.
În ceea ce privește cauzele anemiei, există o serie de motive. În primul rând, persoanele care suferă de unele boli cronice sunt adesea susceptibile la anemie.
Alte cauze includ un regim alimentar sărac, pierderea de sânge, precum și consumul excesiv de medicamente.
Deoarece măduva osoasă depinde de fier pentru a crea hemoglobină, nivelurile scăzute de fier sunt cea mai frecventă cauză a anemiei cu deficit de fier. În plus, organismul nostru are nevoie de vitamina B12 pentru a crea celule sanguine sănătoase. Fără suficientă vitamina B12 din dieta noastră, numărul de celule sanguine poate fi scăzut. Aceasta este o altă cauză comună a anemiei.
Referitor la anemia cu celule în seceră, aceasta este o afecțiune moștenită, care afectează pacienții încă de la naștere și face ca celulele roșii din sânge să aibă o formă neregulată și să moară devreme, ceea ce înseamnă că o persoană care suferă de acest tip de anemie nu va avea niciodată suficiente celule sanguine roșii.
CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR. RO.Sursa: RomaniaTV

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *