Sport

Canotaj: Iuliana Popa – Medalia de aur de la Europene ne dă încredere pentru Campionatele Mondiale

Canotaj: Iuliana Popa – Medalia de aur de la Europene ne dă încredere pentru Campionatele Mondiale
 Canotaj: Iuliana Popa - Medalia de aur de la Europene ne dă încredere pentru Campionatele Mondiale - Image
Canotaj: Iuliana Popa – Medalia de aur de la Europene ne dă încredere pentru Campionatele Mondiale

Sportiva Iuliana Popa a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că medalia de aur obţinută în proba feminină de 8+1 la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna îi dă încredere pentru Campionatele Mondiale de la sfârşitul lunii august.

„Presiunea a fost mare în Elveţia nu doar pe umerii mei, ci pe umerii tuturor. Toată lumea se aştepta să scoatem un rezultat foarte bun. Echipajul a fost unul nou format, am rămas doar două fete de anul trecut, restul de şase au fost schimbate. Dar chiar şi aşa am reuşit medalia de aur, o medalie care ne dă încredere şi un plus de energie pentru Mondiale”, a spus Iuliana Popa.

Colega ei de barcă, Amalia Bereş, a afirmat că şi-a dorit foarte mult să câştige în premieră medalia de aur la Campionatele Europene. „Nu mă gândeam că familia noastră (n.r. – Amalia şi Mădălina Bereş) va câştiga aurul şi argintul la Europene, dar trebuie să recunosc că am sperat mereu că voi urca şi eu pe prima treaptă a podiumului. Cursa a fost o nebunie până la capăt. Ne-am luptat şi cu ajutorul lui Dumnezeu am câştigat cele 6 sutimi de care aveam nevoie. Cârmaciul nostru ne-a ţinut mereu în priză şi ne-a încurajat la fiecare lovitură. Acum urmează Regata Mondială şi Campionatele Mondiale unde dorim calificarea pentru Tokyo”, a precizat Amalia Bereş.

Iuliana Popa şi Amalia Bereş au câştigat alături de Cristina-Georgiana Popescu, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi Daniela Druncea medalia de aur în proba feminină de 8+1 din cadrul Campionatelor Europene de la Lucerna.

Delegaţia României de canotaj a revenit, luni, în ţară, după participarea la Campionatele Europene de la Lucerna (Elveţia). Sportivii din lotul naţional au fost întâmpinaţi pe Aeroportului Henri Coandă de secretarul de stat al MTS, Remus Munteanu, oficiali ai federaţiei, rude şi prieteni.

România a cucerit şase medalii, una de aur, patru de argint şi una de bronz, la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna (Elveţia), ocupând la final locul 4 în clasamentul pe naţiuni.

Singura medalie de aur a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *