Externe

Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires

Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires
 Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires - Image
Argentina: Decesul deputatului agresat la Buenos Aires

Deputatul argentinian Hector Olivares, victimă la 9 mai a unei agresiuni cu armă de foc în centrul capitalei Buenos Aires, care a costat, de asemenea, viaţa unui funcţionar cu rang înalt, a încetat din viaţă duminică din cauza rănilor, a anunţat formaţiunea sa politică, relatează AFP.

„Regretăm profund decesul deputatului Hector Olivares. Suntem alături de familia sa în această încercare”, a scris pe Twitter coaliţia la putere Cambiemos din care făcea parte parlamentarul.

Hector Olivares, 61 de ani, a fost împuşcat în timp ce mergea pe stradă în apropierea clădirii parlamentului la Buenos Aires. Un funcţionar cu rang înalt care îl însoţea, Miguel Yadon, 58 de ani, a murit pe loc.

În total, şase persoane au fost arestate pentru implicarea în această dublă crimă, printre care cei doi presupuşi trăgători. Autorităţile au respins orice mobil politic şi privilegiază ipoteza unui atac cu caracter privat care l-a avut ca ţintă pe Miguel Yadon.

Potrivit presei argentiniene, poliţia înclină pentru teza unei reglări de conturi familiale: unul dintre criminali dezaproba o legătură pe care ar fi avut-o Miguel Yadon cu fiica sa.AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: Radio Mitre Córdoba/Facebook.com

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *