Externe

Akihito-Abdicare/ Moştenitorul tronului Japoniei: prinţul moştenitor Naruhito

Akihito-Abdicare/ Moştenitorul tronului Japoniei: prinţul moştenitor Naruhito
 Akihito-Abdicare/ Moştenitorul tronului Japoniei: prinţul moştenitor Naruhito - Image
Akihito-Abdicare/ Moştenitorul tronului Japoniei: prinţul moştenitor Naruhito

Prinţul moştenitor Naruhito, fiul cel mare al împăratului Akihito şi al împărătesei Michiko, va urca pe tronul Japoniei – Tronul Crizantemei – pe 1 mai, relatează DPA.

Naruhito, născut pe 23 februarie 1960, a devenit moştenitor al tronului nipon în ianuarie 1989 după decesul bunicului său, împăratul Hirohito. El a primit în mod oficial titlul de Prinţ Moştenitor în cadrul unei ceremonii care a avut loc în februarie 1991.

Prinţul Naruhito a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Gakushuin din Tokyo în 1982 şi în anul următor s-a înscris la Merton College din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, unde a studiat timp de încă trei ani. A finalizat, de asemenea, prima parte a unui doctorat în ştiinţe umaniste la Universitatea Gakushuin în 1988.

În 1993, Naruhito a apărut pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă după ce Palatul Imperial a anunţat logodna lui cu Masako Owada, absolventă a Universităţii Harvard care a făcut carieră în diplomaţie şi care deţinea o specializare în economie. Ceremonia lor de nuntă a avut loc în luna iunie a aceluiaşi an.

Naruhito şi prinţesa moştenitoare Masako au împreună o fiică de 17 ani, prinţesa Aiko, care s-a născut în 2001, la opt ani după nunta lor. În timp ce Masako a suferit din cauza stresului provocat de adaptarea la protocolul imperial şi a fost nevoită să urmeze tratament medical, Naruhito, spre deosebire de mulţi dintre taţii japonezi, a jucat un rol activ în creşterea fiicei sale.

Îmbrăcaţi casual, Naruhito şi Masako au vizitat zonele devastate de seism, inundaţii şi tsunami în 2011, ce au provocat explozia de la centrala nucleară Fukushima, şi au stat de vorbă cu locuitorii din acele regiuni.

„Vreau să mă achit de îndatoririle mele de simbol al statului şi voi fi mereu prezent pentru poporul japonez, alături de care voi împărtăşi bucuriile şi tristeţile”, la fel cum au făcut împăratul Akihito şi împărăteasa Michiko, a declarat prinţul moştenitor într-o conferinţă de presă organizată în luna februarie.

Naruhito este cunoscut şi pentru studiile sale ce vizează o serie de chestiuni din domeniul apei şi a susţinut mai multe discursuri în cadrul unor conferinţe organizate în lumea întreagă.

Prinţului moştenitor al Japoniei îi place să joace tenis, să facă jogging şi apreciază drumeţiile montane, fiind în acelaşi timp pasionat de violă şi susţinând deja concerte în public.

Dorind să contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, Naruhito a călătorit deja în peste 30 de ţări, inclusiv în Malaysia în 2017 cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Japonia şi această ţară din Sud-Estul Asiei.

În timp ce prim-ministrul Shinzo Abe a diminuat importanţa atrocităţilor şi crimelor de război comise de Japonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fapt care a dus la tensionarea relaţiilor cu alte state din Asia, în special cu China şi cu Coreea de Sud, prinţul moştenitor a lăsat impresia că respinge acea atitudine a premierului nipon.

„Este important să privim spre trecut într-o manieră umilă şi să transmitem în mod corect tragicele experienţe ale războiului şi cunoştinţele noastre despre cursul istoriei”, a declarat el într-o conferinţă de presă în februarie 2015. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

 

Citiți şi:

 

Akihito-Abdicare/ Mătăsuri, sceptre şi obiecte sacre pentru noul împărat

 

Akihito-Abdicare/ Evoluţia împăraţilor niponi: de la statutul divin la un rol simbolic

 

Akihito – Abdicare/ Împăratul nipon, un monarh cu o viaţă profesională foarte ocupată

 

Akihito – Abdicare/ Suveranul Japoniei a vizitat mormântul tatălui său

 

Akihito-Abdicare/Abdicarea împăratului accentuează urgenţa dezbaterii despre patriliniaritate

 

Akihito-Abdicare/ Tot mai mulţi suverani aleg calea abdicării

 

Akihito – Abdicare/ Era imperială Heisei: de la o bulă a extravaganţelor, la o economie care şi-a pierdut strălucirea

 

Akihito – Abdicare/ ”Reiwa”: o denumire purtătoare de speranţă pentru noua eră imperială

 

Akihito-Abdicare/ Împăratul renunţă la Tronul Crizantemei în cadrul unui ritual tradiţional organizat marţi

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *