Life

10 secrete despre căpuşe pe care trebuie să le ştii! Află cum să eviţi să fii muşcat

10 secrete despre căpuşe pe care trebuie să le ştii! Află cum să eviţi să fii muşcat
 10 secrete despre căpuşe pe care trebuie să le ştii! Află cum să eviţi să fii muşcat - Image
10 secrete despre căpuşe pe care trebuie să le ştii! Află cum să eviţi să fii muşcat

Daca ti se intampla sa fii muscat de o capusa, trebuie sa ajungi imediat la medic pentru ca aceasta sa fie indepartata corespunzator si sa eviti orice alte pericole.
De curand, Ministerul Sanatatii a facut public Protocolul de profilaxie post muscatura de capusa, care va fi aplicat in toate spitalele de pediatrie. Unitatile sanitare de urgenta pentru copii vor primi protocolul ce a fost elaborat de catre medicii specialisti din cadrul Institutului National de boli infectioase Matei Bals.
Protocolul explică modalitatea de indepartare/extragere completa a capusei, chirurgical chiar daca este nevoie, curatarea zonei, precum si profilaxia cu antibiotic.
Masuri de prevenire a expunerii la capuse
Protocolul realizat de specialistii de la „Matei Bals” include si cateva recomandari de prevenire a muscaturilor de capuse.
Astfel:
se evita zonele cu iarba, arbusti, paduri, in care espunerea la capuse este foarte marese recomanda purtarea de haine de culoare deschisa, pentru ca insectele sa fie cat mai vizibile, inclusiv capuselese recomanda aplicarea de spray-uri impotriva insectelor (inclusiv a capuselor)se recomanda verificarea atenta a hainelor, bagajelor si a corpului la intoarcerea din drumetii.se recomanda protejarea animalelor de companie cu produse recomandate de catre medicul veterinar impotriva insectelor (inclusiv a capuselor)
Mai multe informatii puteti gasi in documentul atasat AICI.
Iata, in continuare, 10 secrete despre capuse pe care trebuie sa le stii ca sa nu fii muscat.
Masa lor preferata sunt soarecii
Capusele prefera soarecii, insa daca nu sunt suficient de multi, oamenii pot fi si ei la fel de „gustosi”.
Nu sunt mari
In fotografii capusele par uriase. In realitate, insa, sunt foarte foarte mici. Capusele au patru stadii de dezvoltare, de la ou, larva, nimfa si adult. Nimfele abia daca ating dimensiunea bobului de mac, iar adultii pe cea a unui bob de susan. Doar cand sunt satule sunt gigantice.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.Sursa: RomaniaTV

US24 NEWS
Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *